Türkiye’nin tanıtımını bloggerlar yapacak

Türkiye‘nin ilk çok yazarlı blog sitesi olarak, önceliğimiz Ülkemizin Tarihi ve Doğal güzelliklerini paylaşmak oldu. 2005 yılında #BirlikteKeşfedelim sloganıyla Gezi, Kültür&Sanat alanında yayın hayatına başladık. 30 Blogger ile Ülkemizin tanıtım elçisi olduk. 2019 yılında Genç Yolcu Youtuberlar ile ülkemizin tanıtımına Youtube paylaşımlarımız ile destek olmaya devam diyoruz.

Nitelikli turist hedefine ulaşmak için yeni bir tanıtım hamlesi başlatan Kültür ve Turizm Bakanlığı, deniz, güneş, kum üçlüsünün yanında Türkiye’nin kültürel, arkeolojik mirasına, sanatına gastronomisine dikkati çekecek, tanıtımda bloggerlardan ve turizm alanında önemli sayıda takipçisi bulunan Instagram kullanıcılarından yararlanacak.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 2018’in 11 aylık döneminde Türkiye, 37,5 milyon yabancı ziyaretçi ağırladı, yurt dışında yaşayan vatandaşlarla toplam ziyaretçi sayısı 43 milyona yaklaştı. 2018’in 45 milyon ziyaretçi sayısıyla kapatılacağı öngörülüyor.

“50 milyon turist, 50 milyar dolar” olan 2023 turizm hedeflerini, “70 milyon turist, 70 milyar dolar” olarak güncelleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019’a “nitelikli turist sayısı ile turizm pazarlarını arttırma” amacıyla girdi.

Yeni bir tanıtım logosu ve sloganla “Türkiye” markasını oluşturma çalışması başlatan Bakanlık, 18 yıldır kullanılan Turkey markası ve lale figürünün dışında yeni bir algı oluşturmak, yabancı turistte yeni bir farkındalık yaratmak için yurt dışı reklam ve PR ajanslarını belirleme sürecini devam ettiriyor.

Geçen yılın 11 aylık döneminde Alman turistlerde yüzde 25, İngiliz turistlerde yüzde 36 artış sağlayan Türkiye, “Avrupa’da gelire odaklı turizm pazarlaması” hedefi kapsamında yılın ilk etkinliğini, Hollanda’daki Utrecht Turizm Fuarı’na katılarak gerçekleştirdi. Turizm sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren fuarda Türkiye standının açılışını dün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptı.

“Konaklama dışı harcaması yüksek” turistlerin Türkiye’yi tercih etmesi için yapılan çalışmalar kapsamında Çin, Japonya, Hindistan ve Güney Kore’den uzun uçuşlarla gelip daha çok kalan turistlere de yönelindi. Farklı pazarlara açılmak için bu ülkelerde yoğun tanıtım çalışmaları yürütülecek.

2019’u Türkiye yılı ilan eden Japonya ve Rusya’da Türkiye’ye has değerleri ön plana çıkaracak, kültürel ve arkeolojik mirastan, sanat ve gastronomiye kadar birçok öğeyi içinde barındıran gezici sergiler açılacak.

İlki mart ayı sonunda Tokyolularla buluşacak sergi yıl içinde Kyoto, Moskova, Berlin ve Londra’ya da taşınacak. Sergi kapsamında Hatay, Gaziantep, Ege lezzetlerinin yer aldığı stantlar da açılacak.

  • Sosyal medyanın gücü tanıtımda kullanılacak

Tur şirketlerinin paket programları yerine kendi seyahat programını kendi oluşturan “perakende turistlere” yönelik tanıtımların ön plana çıkacağı 2019’da bunun için medyanın her mecrası etkin kullanılacak.

Yurt dışındaki televizyonlarda reklam kampanyalarına yoğun şekilde yer verilirken, sosyal medyada bloggerlardan ve turizm alanında önemli sayıda takipçisi bulunan Instagram kullanıcılarından yararlanacak.

  • Dijital imkanlar seferber edilecek

Teknolojik gelişmelerin tanıdığı imkanların kullanılacağı tanıtım çalışmalarında, yapay zeka programlarıyla daha önce Türkiye’ye gelmiş çeşitli sebeplerden artık başka ülkeleri tercih eden ya da hiç gelmemiş turistlere ilişkin analizler çıkarılacak.

Analiz sonuçlarına göre, her iki grupta yer alan gelir grubu yüksek turistleri hedefleyen direkt tanıtım çalışmaları yürütülecek.

Kaynak: EDA ÖZDENER – AA

Bu yazımızı okuyan 1.358. takipçimizsiniz.

Orhan Dinç

1979 Malatya Darende doğumlu. İlk, Orta ve Lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Uzun süredir Tekstil ve Perakende sektörün'de yönetici olarak görev yaptı. Profesyonel Freelance Fotoğrafçıdır, Çeşitli Dergi ve haber sitelerinde fotoğrafları yayınlanmakta, Yerel ve Uluslarası yarışmalarda ödül ve dereceleri bulunmaktadır. Hobileri, Fotoğraf, Sosyal Medya ve Seyehat'tir. Evli ve 3 Çocuk babası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir