Herkesin Bilmesi Gereken, 4 Harika Türk Peyniri

Peynir , Türk mutfak geleneğinin önemli bir parçasıdır. İnsanlar sabahın erken saatlerinde, genellikle 1-3 çeşit peynir tüketilen herhangi bir yerde tüketilen kahvaltıda peynir yemeye başlarlar. Öğle yemeği genellikle Kaşar peynirli ızgara peynirli sandviç gibi bir yemeğin bir parçası olma ihtimalinin daha yüksek olduğu daha doyurucu bir öğündür ve akşam yemeği genellikle üzerine karıştırılmış veya üzerine rendelenmiş peynirli diğer yemeklere döner.

Ancak bu kadarı Avrupa için de genel olarak doğruysa da, Türkiye’yi Avrupalı ​​meslektaşlarından ayıran sadece peynir çeşitliliği değil, lezzet ve çeşitlerdir. Türk peynirlerinin temeli , sayısız çeşidi ve bunu yapmanın yolları olan beyaz peynirdir. İngilizce olarak, bu peynirlerin hepsini beyaz peynirlerde gönderme eğilimindeyiz ve yabancı tatlar, çeşitli tatları tatmak için kullanılmıyor.

Bu, elbette, hepsinin tadına bakmayı çok daha eğlenceli hale getiriyor – o yüzden size Türkiye’de mevcut olan peynir çeşitlerini anlatayız. Kazın!

Ezine’den Beyaz Peynir (Beyaz Peynir)

Ezine Beyaz Peynir

Batı diyetlerinde “beyaz peynir” oldukça standart bir tada sahip olma eğilimindeyken, beyaz peynirler Türkiye’de çok çeşitli lezzetlerde bulunur. İnek, koyun veya keçi sütünden yapılabilirler, sert veya yumuşak olabilirler ve aynı zamanda tam yağlı süt veya yarıdan da olabilirler. Geleneksel Türk kahvaltısının mutlak bir elyafıdır , ancak oldukça büyük bir akşam yemeği elyafıdır ve genellikle kendi başına bir meze olarak yenir veya yaz aylarında karpuz veya kavunla tüketilir.

Börek hamur işlerine ve diğer unlu mamullere, salatalara ve çok daha fazlasına konur. Çanakkale’de veya daha geniş olarak Trakya bölgesinde yer alan Ezine, beyaz peynirin vatanı olarak kabul edilir Hemen hemen her şeyde ve her şeyde iyi gitmesini sağlayan kremsi notalara sahip zengin ve güçlü bir tada sahiptir. Herhangi bir peynir dükkanında, farklı tatma notları ile istediğiniz hemen hemen her çeşit beyaz peyniri sipariş edebileceksiniz, ancak bir tane denemek zorunda kalırsanız, Ezine beyaz peyniri yapmak herhangi bir bahis kadar iyidir.

Balıkesir’den Mihalıç Peyniri – Bursa

Mihalıç Peyniri

Bu peynir eski bir peynirdir ve Osmanlı Devleti kökenlidir . Beyaz peynirin aksine, üretimi gerçekten ülkenin sadece birkaç bölgesi ile sınırlıdır, Balıkesir ve Bursa en iyi örneklerdir. Mihaliç peyniri veya bazen bilindiği gibi Kelle peyniri , tipik olarak pastörize edilmemiş koyun sütünden yapıldığı ve sertleşmeden ve kurutulmadan önce salamuralarda depolandığı için belki de en yakın Parmesan peyniri ile karşılaştırılır.

Koyun sütünün teknik olarak en geleneksel olmasına rağmen keçi sütünden veya inek sütünden yapıldığı da görülebilir. Güçlü, tuzlu lezzeti nedeniyle, genellikle salatalar veya pişmiş yemekler gibi yiyecekler üzerine rendelemek için kullanılır, aynı şekilde parmesan kullanılır. Ancak aynı zamanda hemen hemen bütün Türk peynirlerinde olduğu gibi harika bir garnitür veya meze yapar .

Manyaslı Lor Peyniri

Manyaslı Lor Peyniri

Lor hamur işlerinde inanılmaz derecede iyi giden ufalanmış, nispeten tuzsuz bir peynirdir, ancak kahvaltı sırasında da servis edilir veya baharatlar ve otlar ile karıştırılıp akşam yemeği için bir meze olarak yenilebilir.

Nispeten tuzsuz olduğu için, bazen tatlılar için de kullanılır, ufalanan doğası diğer peynirleri biraz daha yaygın hale getirir. Rengi beyazdır ve belki de Türkiye dışında biraz daha yaygın olan ricotta peyniri veya süzme peynir ile aynıdır.

İzmir’den Bergama Koyun Tulum Peyniri

Bergama Koyun Tulum Peyniri

Tulum peynirleri çok yaygındır ve Türk peynirlerinin en tatlısıdır. Hemen hemen her yemeğin içine mükemmel bir şekilde eriyen yüksek nem içeriğine ve uzun raf ömrüne sahipler, ayrıca Tulum’unherhangi bir ana kursa karışmak için mükemmel olduğu anlamına geliyor .

Ancak, Türkiye’deki tüm peynirlerde olduğu gibi, öncelikle kahvaltıda veya akşam yemeğinde meze olarak tüketilirler ve Bergama Tulum istisna değildir. Tulum’un kendisi “koyun derisi” ya da sadece “derisi” anlamına gelir, bununla birlikte tulum genellikle koyun sütü ve inek sütü karışımı ile yapılır.

Tulum , taze tereyağı, ceviz ve bir çeşit taze pişmiş ılık Türk ekmeği, belki de Ramazan pidine eşlik eder.

Bergama Tulum gibi İzmir’den gelen Tulum, tuzlu suda tutulur, bu da daha güçlü bir kıvam ve zengin bir lezzet verir. Olgun bir peynirdir ve genellikle en az 3 ila 6 ay oturarak kalır, ancak Türkiye’nin hemen her bölgesi kendine has tulum çeşitliliği verir ve her birinin kendine özgü tatma notaları ve tatları vardır.

Kaynak: Home Turkey

Bu yazımızı okuyan 158.581. takipçimizsiniz.

Misafir Yazar

Misafir yazar olmak istermisiniz ? Sizleri gencyolcu.com ziyaretçileriyle buluşturmak hedefi ile misafir yazarlık kabul ediyoruz. Kriterler: Yazılar kesinlikle özgün ve size ait olmalıdır. Yazınız gencyolcu.com da yayımladıktan sonra link vererek başka yerde yayımlaya bilirsiniz. Yazınızı bilgi@gencyolcu.com adresimize gönderebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir