Seferi Dergisi 2. sayısı yayınlandı

Seferi Dergisi, Mart-Nisan aylarını kapsayan 2. Sayını yayınladı. Seferi Dergisi yazarlarından İsmail Hakkı Çetin, ikinci sayımızda da dergimizdeki yerini alıyor ve bize “Toprak”tan bahsediyor, toprağın hakikatinden. Ramazan Yıldız, ikinci sayımızda bir yazısıyla aramızda; bize “İnsanın Soylu Serüveni”nden bahsedecek. İlk sayımızın yazarlarından Mehmet Cemâl İzci, modern insanın felaketi olan yokluk bahsini mânevi zâviyeden tahlil ediyor “Yokluk Var’ı” adlı yazısıyla.

Her sayıda gerçekleştirmeye gayret gösterdiğimiz mülakat-röportaj çalışmamızdan bahsedelim. İlk sayıda ilahiyatçı şair Ahmet Murat ile bir mülakat gerçekleştirmiştik. Bu sayımızda da Türkiye’mizi hakkıyla temsil ederek güreş maçlarında dünya çapında dereceler alan genç pehlivan Taha Akgül ile bir röportaj gerçekleştirdik; Ali Üçpınar’a teşekkür ediyoruz bu güzel röportaj için. Aramıza bu sayıda ilk defa katılan isimlerden birisi de Sevgi Sevim; “Evrâd-ı Âdem” yazısıyla insanoğlunun serencamına ses oluyor.

Cemil Hamit Uyanık, ilk sayıda olduğu gibi bu sayımızda da okuyucularımızı bir film incelemesi ile selamlıyor, “Lizbon’a Gece Treni” başlıklı yazısı ile. Ertuğrul Gazi Demir, bu sayıda Türkiye’miz ile ilgili bir söylemi yazısında tahlil ediyor: “Bölgesel Güç Söylemi ve Gölgesel Güçler”. Bu sayıda bize yazısıyla ilk defa destek olan yazarlarımızdan birisi de Rıdvan Tanır; güzel bir konuyu kaleme alıyor, “Osmanlı’da Vakıf Kültürü”. İlk sayımızda ilk bölümünü yayınladığımız şiirsel diliyle edebî bir zevki haiz tiyatro metni Hırsız’ın ikinci bölümünü yayınlıyoruz, Yusuf Derin’in kaleminden. İlk sayımızda bir mini öykü ile okurlarımızı selamlayan Mustafa Ay, bu sayımızda da bir mini öyküyle aramızda, “Mutfakta Birçok An”. İlk sayımızda Hüseyin Karacalar’ın Cevapsız Aramalar adlı şiir kitabını tahlil eden Abdûlhamid Yazar, bu sayımızda “Cemil Meriç yahut Usta Bir Çırak” diyor. Hamit Demir, ikinci sayımızda da yerini alıyor, Ömer Nasuhi Bilmen’in tek romanı olan “2 Aşk Çiçeği” üzerine bir yazısıyla.

İkinci sayımızda şiirleri ile dergimize katkıda bulunan isimler ise şu şekildedir:
Kemal Demir “Gençlik”, Mustafa Ay “Başka”, S. Faruk Sarı “Dadaisti de Şair San”, Ertuğrul Gazi Demir “Dört Dörtlük Sızı”, Kerim Ak “tahmis-i gazel-i Fuzûlî”, Şerif Hamideddin Tektaş “Düşemedim İçime”, Nuri Batuhan Pınarcıoğlu “Yabanatlı veyahut Eski Bir Efsane”, ve Cüneyt Emre Arkın “İçimdeki”.

​2. sayımızın editör yazısına son verirken, fotoğrafçı Orhan Dinç’e teşekkür edeceğiz. Zira gerek 1. Sayımızda gerekse 2. Sayımızda kendisinin fotoğraflarını iznini almak suretiyle kullandık. Fotoğrafçılık yolunda başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.
Bu sayımızı, insanın kadim macerasına ithaf ediyoruz!

Web sitesi: www.seferidergisi.com

Bu yazımızı okuyan 1.471. takipçimizsiniz.

İsmail Hakkı Çetin

1993 Malatya Darende doğumlu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Darende'de tamamladı. 2011 yılında Hulusi Efendi Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamladı. Bosna Hersek Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde eğitim aldı. Blogger yazar. Hobileri arasında Seyehat etmek Fotoğraf çekmek, futbol, masa tenisi ve yüzme vardır. Beşiktaş taraftarı, Boşnakça bilmekte. Arapça ve İngilizce öğreniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir