İFSAK 21. İstanbul Fotoğraf Günleri

Yıl 1839, Paris Bilimler Akademisi’nde fotoğrafın patenti alındı, “fotoğraf icat edildi” ve serüven başladı. Bu yeni icat müthiş bir teknik buluş olarak algılandı ama, henüz fotoğraf sanat olarak tanımlanmıyordu. Hatta bu icat “resim artık ölmüştür” yorumuna bile neden oldu. Aradan geçen 170 yıl resmin ölmediğinin, özgürleştiğinin ispatı oldu. Fotoğraf başlangıçta gerçeğin sureti olarak algılandı. Bir süre sonra tartışma başladı: “Fotoğraf gerçeği söyler mi, fotoğraf hiç gerçeği söyledi mi?” 21. İFSAK İstanbul Fotoğraf Günlerinin temasını “Gerçek” olarak belirlerken amacımız cevabı bilinen bu sorunun peşine tekrar düşmek değildi elbet.

İçinde yaşadığımız 21. yüzyılda fotoğraf, teknolojik anlamda ciddi bir değişim ve gelişim yaşıyor. Kimyasal üretim tekniği, sayısal üretim tekniğine dönüşüyor. Sayısal üretim özellikle yaratıcı fotoğraf ve başkalaştırma alanında büyük gelişim ve kolaylık sağlıyor. Sayısal fotoğraf teknolojisi ile fotoğrafçının, zihnindekini “görsel bir eser” haline getirmesi çok daha kolay hale geldi. Fotoğrafın resme yaptığını belki de şimdi sayısal teknoloji fotoğraf için yapıyor: “Fotoğrafı Özgürleştiriyor” 

21. İFSAK İstanbul Fotoğraf Günleri’nde (1-30 Kasım 2008) hepinizi fotoğrafçıların zihinlerindeki “Gerçeği” izlemeye davet ediyoruz. 

21. İFSAK İstanbul Fotoğraf Günleri Düzenleme Kurulu

 

 
 

 

İFSAK 21. İstanbul Fotoğraf Günleri Kapsamında Yürütülen Atölyeler

 

Proje Adı: Kentin Gerçeği
Proje Danışmanı: Ufuk Duygun
   

 
 
Proje Adı: Doğada Yakın Çekim / Makro
Proje Danışmanı: Nedim Sipahi

Bu yazımızı okuyan 859. takipçimizsiniz.

gencyolcular

Genç Yolcu 2005 yılında #BirlikteKeşfedelim sloganıyla Gezi • Kültür • Sanat alanında yayın hayatına başlamıştır. İletişim: bilgi@gencyolcu.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir