Dünya Mimarlık Oscarı Singapurlu The Interlace nin oldu

Her yıl dünyanın en iyi yapılarının seçildiği Dünya Mimarlık Festivali’nde büyük ödül Singapur’daki horizantal apartman projesi The Interlace’nin oldu. Akzo Nobel Yenilikçi Renk Kullanımı Ödülü ise ONS İncek Rezidans Showroom & Satış Ofisi ile Türkiye’ye geldi. Dünya Mimarlık Festivali bu yıl Singapur’un bağımsızlığının 50. yılını kutlaması vesilesiyle “50:50” teması ile düzenlendi. Festivalde son 50 yılda dünyada mimarlığın ve şehirciliğin nasıl değiştiği, öngörülerin ne ölçüde yerine getirilip ne ölçüde inkar edildiği ve önümüzdeki 50 yılda koşulların nasıl değişebileceği ya da aynı kalabileceği üzerine düşünmek için bir fırsat olduğu tartışıldı. OMA mimarlık şirketinin tasarladığı The Interlace, 31 adet horizantal apartman bloğundan oluşuyor. Projenin 8 tane avlusu bulunuyor. Dünya Mimarlık Festivali Direktörü Paul Finch, ödül törenindeki konuşmasında “The Interlace, “Cesur ve çağdaş mimarinin en güzel örneği. Jenerik bir proje” dedi.

World Architecture Festival 2015 in kazanları;

Yılın Binası: The Interlace / Singapore / OMA / Ole Scheeren

Yılın Geleceğin projesi: Vancouver House / Canada / BIG – Bjarke Ingels Group

Yılın Peyzajı: Yanweizhou Park / China / Turenscape International.

Küçük Ölçekli Proje Ödülü: Lidingövallen / Sweden / DinellJohansson

Akzo Nobel Yenilikçi Renk Kullanımı Ödülü: ONS INCEK Showroom & Sales Office / Turkey/ Yazgan Design Architecture

Yılın Peyzajı – Yanweizhou Park / China / Turenscape International (Yılın Peyzajı)

“Mimarlık Oscarı” olarak tanımlanan Dünya Mimarlık Festivali 2015 (WAFbüyük ödül Singapur’daki The Interlace’nin oldu. 4-6 Kasım 2015 tarihleri arasında Singapur’da gerçekleşen festivalden Türkiye’ye de bir ödül geldi… ONS İncek Rezidans Showroom & Satış Ofisi Akzo Nobel Renkli Dış Mimari Ödülünün sahibi oldu. Dünya çapında 2000 mimar ve tasarımcının katılım gösterdiği WAF 2015’te, 300’ü aşkın yarışmacı projelerini jüriye canlı olarak sundu.Kanada’daki Vancouver House “Geleceğin Projesi”, Çin’deki Yanweizhou ‘Yılın Peyzajı”, Lidingövalle ‘Küçük Proje” ödülüne layık görüldü. Charrette Öğrenci Ödülünü ise School of Architecture and Planning aldı. Emre Arolat Architects ise büyük ödül elemeleri öncesi belirlenen kategori birincileri arasında kültür ve alt yapı alanında ipi göğüsledi.

Vancouver House / Canada / BIG-Bjarke Ingels Group (Yılın geleceğin projesi)

Finale 20 Türk şirketi kaldı

İlk kez 2008 yılında Barcelona’da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali’ne 2012 yılından beri ise Singapur ev sahipliği yapıyor. Kasım ayının ilk haftası düzenlenen Festivalde finalistler arasında büyük bir heyecan yaşandı. Finalistler arasında Türkiye’den 20 proje de yerini aldı. 31 kategoride dünya çapından yüzlerce projenin katıldığı festivalde konferanslar, açıkoturumlar, sergiler ve ürün sunumları yer alırken yüzlerce proje daha önce yapılmış olan ön elemenin ardından çeşitli kategorilerde uluslararası jürilerin incelemesine sunuldu. Önce kategorilerin birincileri seçildi. Ardından da bu birinciler arasında “Yılın Yapısı” belirlendi. Dünya Mimarlık Festivali Direktörü Paul Finch, “Yılın Binası” seçilen The Interlace’nin cesur ve çağdaş bir mimarinin en güzel örneği olduğunu vurguladı. 2014’ün büyük ödülünü kazanan School of Architecture and Planning projesinin mimarlık şirketi A21 Studio Yöneticisi Toan Nghiem, festivalde yaptığı konuşmada “Festivalde kazandığımız ödül sayesinde dünyaca tanınır olduk. Birçok insanla tanışma fırsatı yakaladık. Bu ödül bizim için büyük bir öneme sahip. Yeni neler yapacağımızı gördük” derken, Grant Associates Direktörü Keith French ise “Ödül kazanmak inanılmaz bir şey. Ödül kazanmak için kalite ve çeşitliliğinizi artırmanız gerekiyor. Bu da önemli bir başarıyı beraberinde getiriyor” açıklamasını yaptı. Peter Rich Architects Yöneticisi Peter Rich, “Dünya Mimarlık Festivali ödülleri çok önemli bir prestij kazandırıyor. Ödül yeni kazanımlar yaratıyor” diye konuştu. ArchDaily Editörü David Basulto da, “Festival, enternasyonal mimariyi anlamak için harika fırsatlar ve bağlantılar sunuyor” dedi.


The Interlace / Singapore / OMA / Ole Scheeren (Yılın Binası)

Dünya Mimarlık Festivali bu yıl Singapur’un bağımsızlığının 50. yılını kutlaması vesilesiyle “50:50” teması ile düzenlendi. Festivalde son 50 yılda dünyada mimarlığın ve şehirciliğin nasıl değiştiği, öngörülerin ne ölçüde yerine getirilip ne ölçüde inkar edildiği ve önümüzdeki 50 yılda koşulların nasıl değişebileceği ya da aynı kalabileceği üzerine düşünmek için bir fırsat olduğu tartışıldı.

OMA mimarlık şirketinin tasarladığı The Interlace, 31 adet horizantal apartman bloğundan oluşuyor. Projenin 8 tane avlusu bulunuyor. Dünya Mimarlık Festivali Direktörü Paul Finch, ödül törenindeki konuşmasında “The Interlace, “Cesur ve çağdaş mimarinin en güzel örneği. Jenerik bir proje” dedi.

ONS INCEK Showroom&Sales Office / Turkey / Yazgan Design Architecture (Akzo Nobel yenilikçi renk kullanım ödülü)

Tükiye’den finale kalan projeler

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi
Antrepo 5 Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi
LÖSEV Vakfı Doğal Yaşam Merkezi & Drugless Tedavisi
Çukurova Bölgesel Havaalanı Kompleksi
Mersin Bilim ve Gençlik Parkı
İLBANK Genel Müdürlük
Mersin Büyük Şehir Belediye Binaları
Kundu
İncek Loft
Studio Santral
Beyoğlu Belediyesi
Maslak No 1 Office Tower
ONS İncek Rezidans Showroom & Satış Ofisi
Aselsan Rehis Gölbaşı Kampüsü
TAC-SEV Kampüsü
Maxx Royal Kemer Resort and Spa
St. Regis İstanbul
Rixos Thermal Spa Hotel
Erciyes Kongre ve Kültür Merkezi
Mersin Bilim ve Gençlik Parkı

 Kaynak: Projem.Com
Bu yazımızı okuyan 1.476. takipçimizsiniz.

gencyolcular

Genç Yolcu 2005 yılında #BirlikteKeşfedelim sloganıyla Gezi • Kültür • Sanat alanında yayın hayatına başlamıştır. İletişim: bilgi@gencyolcu.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir