2012-2013 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME DUYURUSU

Anadolu Üniversitesinin Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde yıllık mutlak sistemde öğretim yapılan bölüm ve programları, 2547 sayılı Kanunun değişik 44.maddesi gereğince dönemlik-kredili sisteme geçirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle 2012-2013 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin yıllık sistemde öğretim yapılan tüm bölüm ve programları dönemlik-kredili sisteme geçirilmiştir. Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde öğretim; ders geçme esasına ve kredili sisteme göre yürütülmekte olup dönem esasına dayalı akademik takvim uygulanmaktadır. Kayıt yenileme işlemlerinin Güz Döneminde ve Bahar Döneminde belirlenen tarihlerde ayrı ayrı yapılması gerekmektedir.

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 2012-2013 öğretim yılı Güz Dönemi kayıt yenileme işlemleri 1.aşama: “Ders Ekle-Sil” 2.aşama: “Kayıt Yenileme Bedelinin Bankaya Ödenmesi” olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecektir. Kayıt yenileme işlemleri; 22 Ekim 2012 Pazartesi günü başlayıp 13 Kasım 2012 Salı günü mesai saati bitiminde sona erecektir. 14, 15, 16 Kasım 2012 tarihlerinde mazeretli olanların kayıtları yenilenecektir.

Güz Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları ders kodu sırasında 30 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılmıştır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir. Ders ekle-sil işlemi http://kayit.anadolu.edu.tr/ adresinden yapılacaktır. Öğrenciler, bankaya ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Bankaya ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. Ders ekle-sil işlemi yapmadan bankaya kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılmaktadır.

22 Ekim -13 Kasım 2012 tarihleri arasında kayıt yenileme bedelini bankaya ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 14, 15, 16 Kasım 2012 tarihleri arasında ders ekle işlemi yapabilirler.

Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.

Banka ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan “Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfası”nda yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2012-2013 öğretim yılı Güz Dönemi “Öğretim Gideri” ve “Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı” ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında T.C. kimlik numaraları ile Vakıfbank şubelerinden, ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler. Mazeretli kayıtların son günü olan 16 Kasım 2012 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23:30’a kadar, şubelerden ise mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir. Öğrenciler, bankadan aldıkları dekontun 2012-2013 öğretim yılı “Öğretim Gideri” ve “Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı” ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidirler. Geçmiş öğretim döneminden borcu olup sadece bu borcu ödeyen öğrencilerin 2012-2013 öğretim yılı Güz Döneminde kaydı yenilenmez.

Bakanlar Kurulu Kararında sayılan Kanunlar kapsamında “Şehitlerin Eş ve Çocukları, Maluller, Şeref Aylığı Alan ve Bunların Eş ve Çocukları” bu Kanunlar kapsamına girdiğine dair resmi belgesi ile “%40 ve üzeri Özürlü Olduğuna Dair Sağlık Kurulu Raporu Bulunan Öğrenciler” raporlarını ders ekle-sil işlemi yaptıktan sonra banka ödemesi yapmadan AÖF bürolarına götüreceklerdir.

16 Kasım 2012 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Güz Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Güz Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, “Öğretim Gideri” ve “Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı” ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2012-2013 öğretim yılı Güz Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybederler.

Kaydını yenileten öğrenciler http://ogrenci.anadolu.edu.tr/ adresinden kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kontrol edebilirler.

Şifresini kaybetmiş veya hatırlamayan öğrenciler AÖF bürolarından yeni şifre alabilirler. Kayıt yenileten öğrenciler ders kitaplarını 11 Ocak 2013 tarihine kadar AÖF bürolarından alabileceklerdir.

İLGİLİLERE DUYURULUR

Bu yazımızı okuyan 1.022. takipçimizsiniz.

gencyolcular

Genç Yolcu 2005 yılında #BirlikteKeşfedelim sloganıyla Gezi • Kültür • Sanat alanında yayın hayatına başlamıştır. İletişim: bilgi@gencyolcu.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir