2009 MTV Video Müzik Ödülleri

Russell Brand‘in sunduğu 2009 MTV Video Müzik Ödülleri’nde ödüller sırasıyla sahiplerini buldu! İlk ödül, En İyi Kadın Sanatçı Videosu kategorisinde Taylor Swift‘e gitti. You Belong With Me videosuyla ödülü alan Swift Lady Gaga “Poker Face”, Beyoncé, “Single Ladies (Put a Ring on It)”, Katy Perry, “Hot N Cold”, Kelly Clarkson, “My Life Would Suck Without You” ve Pink, “So What” ile yarışıyordu. Taylor Swift’in ödülünü almasının ardından sahneye çıkan Kanye West, bu ödülü aslında Beyoncé’nin kazandığını söyleyerek Swift’e ‘şaka’ yaptı.

Coldplay, “Viva la Vida”, Paramore, “Decode”, Kings of Leon, “Use Somebody”, Green Day, “21 Guns” ve Fall Out Boy, “I Don’t Care”’in yarıştığı En İyi Rock Videosu kategorisinde VMA ödülü Green Day‘in oldu.

Lady GaGa‘nın muhteşem Paparazzi performansının ardından 2009 MTV Video Müzik Ödüllerinde belki de gecenin en merak edilen kategorisinden biri de En İyi Pop Videosu‘ydu. Kategorideki adaylar Britney Spears, “Womanizer”, Beyoncé, “Single Ladies (Put a Ring on It)”, Lady Gaga, “Poker Face”,
Wisin y Yandel, “Abusadora” ve Cobra Starship (featuring Leighton Meester), “Good Girls Go Bad” arasından ödülü kazanan isim Britney Spears oldu. Spears, turnede olduğu için törene katılamadı.

Gecede Twilight / New Moon fragmanı da ilk kez yayınlandı!

Beyoncé‘nin Single Ladies canlı performansının ardından sırada En İyi Erkek Sanatçı Videosu ödülü vardı. Kategoride Eminem, “We Made You”, Ne-Yo, “Miss Independent”, Kanye West, “Love Lockdown”,
T.I. (featuring Rihanna), “Live Your Life” ve Jay-Z, “D.O.A.” yarışıyordu. Ödülü alan isim T.I. oldu.

Muse yepyeni albümü The Resistance’ın ilk single’ı Uprising ile sahnedeydi. Şarkı, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

En İyi Hip-Hop Videosu kategorisinde VMA ödülü Eminem‘in oldu. Eminem, “We Made You” videosuyla Flo Rida, “Right Round”, Kanye West, “Love Lockdown”, Asher Roth, “I Love College” ve Jay-Z, “D.O.A.” ile yarışıyordu.

En İyi Yeni Sanatçı ödülü Lady GaGa (Poker Face)’nın oldu. Kategoride yarışan diğer isimler Drake, “Best I Ever Had”, 3OH!3, “Don’t Trust Me”, Kid Cudi, “Day ‘N’ Nite” ve Asher Roth, “I Love College”dı. Lady GaGa, ilk kez bir VMA ödülü aldı!

Pink, Funhouse albümünden ikinci single’ı olan Sober’ı seslendirdi.

Beyoncé, “Single Ladies (Put a Ring on It)”, Lady Gaga, “Poker Face”, Eminem, “We Made You”, Kanye West, “Love Lockdown” ve Britney Spears, “Womanizer”ın yarıştığı Yılın Videosu ödülü Single Ladies videosuyla Beyoncé‘nin oldu.

Jay-Z, Empire State Of Mind adlı parçasıyla 2009 MTV Video Müzik Ödülleri sahnesindeydi. Jay-Z’ye Alicia Keys eşlik etti.

Muhteşem tören Michael Jackson‘la açıldı ve kapanış da Michael Jackson’ın This Is It belgesel filminin fragmanıyla yapıldı. Russell Brand’in de en başta söylediği gibi 2009 MTV Video Müzik Ödülleri, Michael Jackson’a armağan edildi…

Bu yazımızı okuyan 1.018. takipçimizsiniz.

İhsan Hulusi Barstugan

1 Mayıs 1989 Ankara doğumlu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Bursa'da tamamladı. Marmara Üniversitesi Ekonometri bölümü mezunu. İstanbul'da Özel bir finans kuruluşunun genel merkezinde Crm ve İş geliştirme uzmanı olarak görev yapmakta. Hobileri arasında Sinema, tenis, basketbol ve trekking yer almaktadır. Kahve tutkunu ve Galatasaray taraftarıdır, İngilizce bilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir