Twitter’ı kullanmanın altın kuralları

Popüler sosyal paylaşım platformu Twitter’ın yıldızı günden güne parlıyor. Artık pek çok kişi, nerede ne yaptığını Twitter’a yazıyor. Peki birkaç dakikada açılan Twitter hesabı ile siz de mi bu dünyaya girmiş oluyorsunuz? Bu soruya ‘tabii ki hayır’ diyerek, nedenlerini anlatalım.

Twitter, yazmaktan ziyade bir şeyler okutmak demek. Yani bir anlamda, yazdıklarınızı kaç kişi takip ediyorsa o oranda Twitter’lısınız. Dolayısıyla twitter’da popüler olmak, takipçilerin (followers) sayısını artırmak tweetçilerin tek derdi haline geldi. Aşağıda buna dair birkaç ipucu veriyoruz ancak tweet bağımlısı olmamanız için uyarılarımızı da okumadan geçmeyin…

Önce takip edin

Hesabınızı açtıktan sonra önce arkadaşlarınızı sonra da popüler isimleri takip listenize ekleyin. Listenizi geniş tutun. Ne kadar çok kişiyi takip ederseniz tweet dağarcığınız o kadar genişler.

Takipçisi çok olanlara ‘retweet’lik mesajlar atın

Takipçisi çok olan popüler kişilere, yazdıkları ya da gündemdeki konuyla ilgili ‘retweet’ yapabilecekleri usta işi mesajlar atın. Bu popüler kişi sizin yazdığınız mesajı kendi listesine yollarsa binlerce kişiye reklamınızı yapmış olursunuz.

Yazacağınız Tweet’leri ‘akıllı’ seçin

Unutmayın, ‘tweet’ sizin o anki duygu ve düşüncelerinizdir. Bir olay hakkında söylemek istediklerinizdir. ‘Şu an otobüsteyim’, ‘trafik tıkandı’, ‘canım sıkılıyor’ gibi basit cümleler yerine, aynı durumları ifade edebilecek daha ilginç söz öbekleri kullanmaya çalışın.

Edebi alıntılar her zaman işe yarar

Dillere pelesenk olan, internette her köşe başında karşınıza çıkan ‘özlü sözler’ yerine, okuduğunuz son kitaptan ya da ünlü bir şairden yapacağınız alıntı, sizi bir adım öne çıkaracaktır. Ama olayı abartıp kitabın tamamını ya da şiiri Twitter’a yazmaya kalkmayın.

Tweet attığınız saatlere dikkat edin

Sabah çok erken saatlerde ya da gecenin bir yarısı attığınız mesajların okunması ve paylaşılması ihtimali düşecektir. Bu sebeple gün boyu belli aralıklarla tweet yazmanızda fayda var.

Gündemi takip edin

Tweet gündemini iyi takip edin ve varsa cevaplarınızı zamanında yazın. Sabah paylaşılan bir tweet’e öğleden sonra cevap yazmak anlamlı olmayacaktır. Unutmayın, zamanında katılmadığınız bir tweet akışı sizi komik duruma düşürebilir.

e-posta imzanıza ekleyin

Twitter hesabınızı e-postanızda yer alan telefon ve adres bilgilerine ekleyin.

AYLAK mısınız? ÇAYLAK mısınız?

Geçtiğimiz gün çok nefis bir tweet aldım. Twitter’da soluk almadan mesaj yazana AYLAK, hesap açıp da yazmayana ÇAYLAK deniyor. Bu dengeyi iyi koruyun. Her dakika tweet atan bir AYLAK olursanız takipçilerinizin sabrını taşırabilirsiniz. Hiç mesaj yazmazsanız da arkadaşlarınızın sizi takip etmesinin bir anlamı kalmaz.

***

Temel Twitter sözlüğü

Tweet: 140 karakterle sınırlı, yazdığınız mesaj ya da mesajlar.

Following: Sizin takip ettiğiniz Twitter kullanıcıları.

Followers: Sizi takip eden kişiler ve hesaplar.

@: Kullanıcı adının başına geldiğinde o kullanıcıya direkt mesaj atmaya yarar. e-posta işareti ile karıştırılmamalı.

#: Belirli bir konudaki tweetlerin paylaşılması için kullanılan işaret.

***

Bağımlı mısınız?

1- Uykunuzu açmak için yüz yıkamak yerine tweet okuyorsanız

2- Tweet’ini, follower’ını, following’ini saymadan edemiyorsanız

3- İş arasında tweet yazmak yerine, tweet arasında iş yapıyorsanız

4- ‘Kim ne yazdı acaba?’ diye dizginleyemediğiniz bir istek duyuyorsanız

5- Arkadaş listenizin kalabalık olması konusunda yarışa girdiyseniz

6- Gerçek hayattaki ikili ilişkilerinizde sorunlarla karşılaşıyorsanız

7- Hobileriniz için ayırdığınız vakti artık tweet yazmak için harcıyorsanız

8- Klavyenizin F5 tuşu üzerindeki yazı silindiyse

9- Yolda yürürken twet atıyorsanız

10- Kitabın bir sayfasını tweet atmadan bitiremiyorsanız

11- Twitter’ın sensiz eksik olacağını düşünüyorsanız

12- Yatmadan önce cep telefonunuzdan hesabınızı kontrol edip telefonunuzu yastığınızın altına koyuyorsanız, siz bağımlısınız…

ZAMAN

http://twitter.com/orhandinc

Bu yazımızı okuyan 870. takipçimizsiniz.

Orhan Dinç

1979 Malatya Darende doğumlu. İlk, Orta ve Lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Uzun süredir Tekstil ve Perakende sektörün'de yönetici olarak görev yaptı. Profesyonel Freelance Fotoğrafçıdır, Çeşitli Dergi ve haber sitelerinde fotoğrafları yayınlanmakta, Yerel ve Uluslarası yarışmalarda ödül ve dereceleri bulunmaktadır. Hobileri, Fotoğraf, Sosyal Medya ve Seyehat'tir. Evli ve 3 Çocuk babası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir