Fotoğrafçılıktan Sıkılmamak İçin Yapılması Gerekenler

Fotoğrafçılıktan sıkılmaya başladığınızı hissettiğinizde hemen yapmanız gereken 6 şey, Sıkılmak insanın doğasında var. Bazen heyecanla başladığımız işlerden, ya da rutin hale gelen her uğraştan hızla sıkılabiliyoruz. Bunun kişisel bir sorun olduğunu düşünmeyin, yaptığınız işi renklendiremiyor, ona farklı anlamlar ve deneysel yenilikler katamıyorsanız “sıkıntı” kaçınılmaz oluyor. Bu durum fotoğraf severler içinde geçerli. Hobiniz ya da profesyonel mesleğiniz olan fotoğrafçılıkta da tıkanmalar yaşamak kaçınılmaz. Durum böyle olduğunda, yavaş yavaş bu uğraşınızdan uzaklaştığınızı hissediyor olmanız kesinlikle mümkün. Ancak bir çaresi yok mu? Elbette var. Zaman içinde fotoğrafçılıkta ustalaştığınız zaman bu süreç içinde yaptığınız çalışmaları bırakıp artık yeni yöntemlere yelken açmak gibi bir seçeneğiniz olduğunu unutmayın. Sizi kim tutabilir ki?

Hareketli olun

Yeni yerler keşfetmeye, yeni yaşam tarzları, sokaklar ve doğal mekanları araştırmaya zaman ayırın. Bu sizi iki şekilde tatmin edecektir. Birincisi yeni yerleri araştırıyor olmanın heyecanını yaşayacak, ikincisi oralara gittiğinizde ufkunuzun ne kadar genişleme şansı olduğunu anlayıp, farklı kurgular yaratmaya başlayacaksınız. Yeni bir şeyler keşfetmek ve farklı perspektifler görmek fotoğrafçılığa olan heyecanınızı yenileyecektir. Kısaca kentiniz, arkadaşlarınız bir süre terk edin. Ufkunuz açılsın.

Mobil takılın

Neden DSLR makinenize mahkum kalasınız ki? Akıllı telefonlar senelerdir son derece kaliteli fotoğraf çekimleri yapabilecek kadar evrim yaşadılar. Üstelik hem hızlı hem de her an fotoğraf çekmeye hazırlar. DSLR kameranızı çantanızdan çıkarıp önemli bir enstantaneyi yakalamak için zaman harcamak istemediğiniz anlarda mobil cihazlarınızı kullanabilirsiniz. Üstelik kimse de sizi ayıplamaz.

Kuralları biraz ihlal edin

Elbette iyi bir fotoğrafçı olmanın belli bir algoritması var. Ancak bu kurallar asla birer ayet olarak yeryüzüne inmediler. Neden onları biraz çeşitlendirmiyorsunuz. Standart kuralları biraz yerinden oynatarak bambaşka bir dünya görüntülemeye çalışmak, hem deneysel, hem de kurgusal olarak yeni yöntemler hatta tarzlar yaratmanızı sağlayabilir. Farklı pozlama değerleri, panoramik siyah beyaz çalışmalar, değişik lensler ve ISO değerleri gibi ufkunuzu genişletecek deneyimler edinin.

Işığı biraz zorlayın

Işık fotoğrafın her şeyi. Ancak bu olgunun da kuralları bağlayıcı olmayabilir. Gizli ışık kaynakları ile aydınlanmış sır dolu enstantanelerin peşine düşün. Örneğin, kızıl ötesi filtreler, kaynaklar kullanın. Böylelikle gizli ışık kaynaklarının sunduğu bambaşka görüntülere ulaşabilir, çok farklı evrenler yaratabilirsiniz. Bunun için ucuz düzenekler de kurabilir kendiniz yeni bir tarz yaratabilirsiniz.

Yanlış fokus aslında bir hata olmayabilir

Eğer kontrol etmeyi başarabilirseniz oldukça hesaplı Samyang, Rokinon ve Vivitar lensler kullanarak 6-7 adım uzaktan çekeceğiniz konuları 2 metreye zumlayarak son derece farklı görüntüler elde edebilirsiniz. Balık gözü lensler, Samyang 7.5mm f/3.5’luk lensler son derece ilginç ve deneysel çalışmalar yapmanıza olanak tanıyorlar.

Tüm bunların yanı sıra, farklı zamanları değerlendirmek (gündüz-gece), farklı hava durumlarını yakalamaya çalışmak, HDR fotoğraflar çekmeye çalışmak da son derece dramatik ve etkili sonuçlar almanıza yol açabilir. ,

Kaynak: fotofes

Bu yazımızı okuyan 1.033. takipçimizsiniz.

gencyolcular

Genç Yolcu 2005 yılında #BirlikteKeşfedelim sloganıyla Gezi • Kültür • Sanat alanında yayın hayatına başlamıştır. İletişim: bilgi@gencyolcu.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir