2010 Dünya Kupası

Dünya Kupası takip için 3 site vereceğim tüm gelişmelere ve sonuçlara bu sitelerden ulaşabilirsiniz. 1- www.trt.net.tr 2- www.fifadunyakupasi.com 3-  www.fifa.com Güney Afrika Cumhuriyeti’nin ev sahipliğini yapacağı FIFA 2010 Dünya Kupası Finalleri, Türksat Teledünya HD paketinde de izlenebilecek. Türksat’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, HD Set-Top Box sahibi Teledünya aboneleri, 2010 Dünya Kupası maçlarının tamamını HD kalitesinde Teledünya HD paketinin 7. kanalında yayın yapan TRT HD’den izleyebilecekler. ürksat A.Ş. ayrıca, Kablo TV Platformu üzerinden verdiği Uydunet ve Teledünya hizmetlerinde yeni bir kampanya başlattı. 1 Haziran’da başlayan kampanyaya katılacaklardan Kablo TV kurulum ücreti ve Teledünya Aktivasyon ücreti alınmayacak. Ayrıca kampanyadan faydalananlar, HD Set-Top Boxlara yüzde 50 indirimle peşin 105 lira ödeyerek sahip olabilecekler. Kampanyadan faydalanacaklar, toplamda 183 liralık indirim avantajını elde edecekler. Kampanyaya katılanlara 105 liralık ücreti taksitle ödeme imkanı da sağlanacak.

Dünya Kupası 11 Haziran itibarile ile başlıyor. 30 gün boyunca devam edecek Dünya kupası tüm maçları canlı anlatım ile medya73.com’da olacak. Dünya Kupası gollerini de yine haber portalınızdan takip edebileceksiniz. Dünya Kupası muhteşem bir tören ile yarın başlayacak. Tüm dünya’dan yüzlerce kanalın canlı olarak yayınlayacağı Dünya Kupası maçları Türkiye’den de TRT ekranlarından izlenebilecek. Dünya kupasına son 1 gün kala, maçların hangi statlarda oynanacağı, maç hakemlerinin kimler olduğu hakkında ve Dünya Kupası tarihçesi konusunda kısa kısa bilgi edinmek için aşağıda ki.

2010 FIFA Güney Afrika Dünya Kupası Güney Afrika başlıyor

2010 FIFA Dünya Kupası Güney Afrika ev sahibi ekip Güney Afrika”nın Meksika ile yapacağı maç ile start veriyor.2010 FIFA Dünya Kupası Güney Afrika her dünya kupasında olduğu gibi muhteşem bir törenle açılacak, işte 2010 FIFA Dünya Kupası Güney Afrika ve katılacak tüm ülkeler ile ilgili gelişmeler.

FİFA Dünya Kupası İlk Maçı Canlı Nasıl İzlenir?

2010 Dünya Kupası Güney Afrika”da gerçekleştirilecek ve bu sayaede dünya kupası ilk kez Afrika kıtasında yapılacak.FIFA 2010 Dünya Kupasının yapılacağı Güney Afrika”yı Fas,Güney Afrika,Libya -Tunus,Mısır aday ülkelerinin arasından seçti. Kazanan ülke Güney Afrika FIFA başkanı Sepp Blatter tarafından 15 Mayıs 2004’de Zürih’de açıklandı. 32 Ülkenin Dünya”nın en iyi takımı olabilmek için ter dökeceği 2010 Dünya Kupası Güney Afrika”nın maskotu Zakumi.

İŞTE TAKIMLAR:

Dünya Kupası 2010’a ev sahipliği yapacak olan Güney Afrika’da hazırlıklar tamamlandı. Hazırlıklar kapsamında başkent Johannesburg’un tüm cadde ve sokakları katılımcı ülkelerin bayraklarıyla süslenirken, köprü ve billboardlar ise Dünya Kupası reklamlarıyla süslendi.

Belediye işçilerinin aralıksız çalıştığı kentte, bozuk olan kaldırım ve yollar yeniden yapılırken, şehri güzelleştirme çalışmalarının da yavaş yavaş sona erdiği ifade ediliyor. Dünya Kupası karşılaşmalarının yapılacağı kentlerin en gözde mekanlarına halkın maçları izlenmesi için dev ekranlar da kuruldu. Öte yandan ülkeye gelen taraftarlar, maçlarda kullanılan Güney Afrika’nın geleneksel çalgısı vuvuzelalara yoğun ilgi gösteriyor. Güney Afrikalı el iççilerinin çalıştığı vuvuzela üretim şirketindeki yetkili Kevin Fry, “Vuvuzela, sesin yayılması, yankılanması anlamına geliyor.

Vuvuzela yapmaya 6-7 sene önce başladık. İlk önce şirketlerin müşterilerine promosyon olarak veriyorduk. Vuvuzelanın değişik çeşit ve boyutları var. Orijinal olanı ise uzun bir çubuk şeklinde olanlar” diye konuştu. Yarın başlayacak olan ve 32 takımın mücadele edeceği şampiyonayı izlemek için dünyanın her yerinden taraftarlar Güney Afrika’ya akın etmeye devam ediyor. Güney Afrika’nın ev sahipliğini yaptığı Dünya Kupası 2010’un açılışının, yarın TSİ 17.00’de Güney Afrika ve Meksika arasında oynanacak maç ile yapılması bekleniyor. Açılış ve final maçlarının yapılacağı Güney Afrika’nın en büyük stadı olan Soccer City’deki hazırlıkların yaklaşık 1 yıl sürdüğü belirtilirken, stadın kapasitesinin ise 78 bin kişiden 94 bin 700’e çıkarıldığı ifade ediliyor.

DÜNYA KUPASI REKORLARI

Dünya Kupası”nın “En Erken Gol” ünvanını Hakan Şükür 2002 Dünya Kupası 3. lük maçında Güney Kore”ye attığı golle elinde bulunduruyor. Carlos Jose Casthijlo ve Antonio Carbajal turnuvaya “en çok katılan oyuncu”. Dünya Kupaları tarihinin gelmiş geçmiş “en iyi golcüsü”, toplamda 14 gol atma başarısı gösteren Batı Almanya’nın golcüsü Gerd Müller’dir. En fazla seyircinin izlediği bir Dünya Kupası maçı, 1950 Dünya Kupası finali oldu. Brezilya’nın Maracana Stadyumu’nda Brezilya ile Uruguay arasında oynanan final maçını toplam 199 bin 854 kişi izledi. Uruguay bu maçta rakibini 2-1 yenerek kupaya uzanan takım oldu. 1994 ABD Dünya Kupası’nı toplam 3 milyon 500 bin kişi izlerken maç başına düşen seyirci ortalaması ise, 68 bin 991 kişiydi. Brezilya Milli Takımı bu güne kadar oynadığı 87 Dünya Kupası maçında 60 kez galip gelerek, Dünya Kupaları’nın en fazla maç kazanan takımı olurken, tüm finallerde de yer alan tek takım oldu. El Salvador iki Dünya Kupası’nda oynadığı 6 maçtan da mağlubiyetle ayrılarak kupa tarihinin en başarısız takımı oldu. Finallerin hat-trick kralı ise Macar golcü Sandor Kocsis. Macar futbolcu, 1954 finallerinde Güney Kore ve Batı Almanya’ya 3’er gol atmayı başardı.

FİFA DÜNYA KUPASI MAÇLARI CANLI İZLE…

Bu yazımızı okuyan 1.437. takipçimizsiniz.

gencyolcular

Genç Yolcu 2005 yılında #BirlikteKeşfedelim sloganıyla Gezi • Kültür • Sanat alanında yayın hayatına başlamıştır. İletişim: bilgi@gencyolcu.com

One thought on “2010 Dünya Kupası

  • 11 Haziran 2010 tarihinde, saat 14:56
    Permalink

    Arkadaşlar Ülkemizin olmaması büyük eksiklik, biraz sıkıcı geçecek diye düşünüyorum benim favori takımım Nijerya takımının lakaplarıda Süper Kartallar bir Beşiktaşlı olarakda Nijerya yı kendime yakın gördüm ve kadrosuna güveniyorum Brezilyanın da büyük şanşı ve kadrosu var iyi olan kazansın diyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir